Friday, June 1, 2018

Henna ja juna-aema




Sunnuntaina 10.12.2017 avattiin Hennan juna-asema. Tämä Kerberoksen piirros julkaisiin Etelä-Suomen Sanomissa avajaisjuhlan jälkimainingeissa. Ja viestihän on selvä: jokainen omakotiasuja tarvitsee oman juna-aseman😊 

Siinä tiivistyy asia, joka tonttia etsiessä mahtui meillä kolmen ensimmäisen kriteerin joukkoon. Eli hyvät joukkoliikenneyhteydet sekä Helsinkiin että Lahteen ovat meille erittäin tärkeä asia. Yksi auto perheessä pitää riittää jatkossakin ja jos perheenjäsenten työpaikat ovat 100 km:n etäisyydellä toisistaan, niin juna on mitä mainioin vaihtoehto. Toisekseen maaseutuympäristö houkutteli. Eihän toki 10-15000 asukkaan kaupunginosaa voi ihan puhtaalla sydämellä maaseuduksi kutsua, mutta ainakin ympäristöstä löytyy maaseutua ja luontoa. Sitä paitsi 10000 asukkaan ”keräämisessä” vierähtää vielä muutama tovi. Kolmantena houkuttelevana asiana nostaisin esille Hennan ekologiset ja osittain myös yhteisölliset tavoitteet. Aurinkosähkö, maalämpö, yksityisautoilun vähentäminen, pyöräilymahdollisuudet, luonnossa retkeily......viherpeukalo en ole, mutta voisipa sitä jotain pientä omalla pienellä pihalla kasvattaakin. Tai jos saadaan Hennaan joskus viljelypalstoja, niin siellä sitten vaikkapa perunaa. 

Toivottavasti Hennaan löytyy jo heti alkumetreillä talonmiespalvelua tarjoava taho, jolta voisi ostaa vaikkapa lumenluontipalvelua, pientä nikkarointia tai ruohonleikkuuta. Myös kauppakassipalvelu tai vastaava olisi erittäin tervetullut. Hennaan kaupan tai edes kioskin saamiseen menee varmasti useita vuosia. Tämä on ihan ymmärrettävää, koska myös asukkaiden pitäisi pystyä sitoutumaan siihen, että jos palveluja on, niin niitä myös käytetään. Mutta keskitytään tässä vaiheessa siihen, että Minttukujan tonteilla alkaisi tapahtua liikehdintää vuoden 2018 aikana ja seuraavienkin tonttien kysyntä olisi vilkasta. Ja että ensimmäisten rivi-/kerrostalojenkin rakentaminen pääsisi alkuun.



Omalta osaltamme ennen juna-aseman avaamista ehti tapahtua elokuun alun tonttivaraus ja siitä tonttikauppojen tekeminen Orimattilan kaupungintalolla lokakuun alkupuolella. Tonttikauppojen jälkeen alkoi aktiivisemmin talovaihtoehtojen kartoitus, mutta niistä asioista lisää seuraavissa julkaisuissa.


No comments:

Post a Comment