Friday, June 29, 2018

Pystytys


Ensimmäisen pystytyspäivän ilta

Toisen pystytyspäivän ilta

Neljännen pystytyspäivän ilta
 
*Kaupallinen yhteistyö Honkarakenteen kanssa

Juhannuksen jälkeinen sunnuntai 24.6: tavaratoimituksia on saapunut puolentoista viikon ajan. Itsellämme oli vahva käsitys, että esim. ikkunat saapuivat aivan liian aikaisin, tämä käsitys kuitenkin osoittautui myöhemmin vääräksi😊 Hirsienkin piti saapua ennen juhannusta, alun perin jo tiistaina, mutta loppujen lopuksi hirret tulivat ulos Honkarakenteen Karstulan tehtaalta vasta ihan loppuviikosta. Perille Hennaan hirsitoimitus saapui kesken veljenpoikani sunnuntaisten rippijuhlien. Onneksi pystytysurakoitsija Pertti Sahi (Honkarakenteen kumppani) pääsi paikalle varmistamaan, että kuljettajalla oli selvät kuviot. Itse saavuimme paikalle ilta kahdeksalta, jolloin kuljettaja purki viimeisiä nippuja. Totesi lähtiessään, että jäi juhannussauna kokonaan väliin ja seuraava reissu on Äkäslompoloon. Sunnuntai-iltana tontilla ei ollut vielä merkkiäkään siitä, mitä tulevina päivinä tapahtuisi.

Maanantaina iltapäivästä saavuimme tontille odottavin mielin ja yllätys oli melkoinen, sillä taloa oli noussut jo useamman hirsikerroksen verran. Paikalla olivat myös Honkarakenteen kuvaajat, joten myöhemmin näemme pystytyksestä elävääkin kuvaa. https://youtu.be/tHWhvR8WuLE
Iltaan mennessä seinien korkeus oli ensimmäisen asuinkerroksen katon kohdalla. Parina seuraavana päivänä en päässyt käymään tontilla, mutta jo tiistai-iltana talo oli harjakorkeudessa ja kun torstaina menimme jätekeikalle, oli jo peltikattokin asennettu. Tämä taisi olla Sahin porukan hiljainen tavoitekin, koska perjantaille oli ennustettu sadetta. Perjantaina homma sitten jatkui ikkunoiden asennuksella. Eli ei ne ikkunatkaan ehtineet tontilla odotella kuin kahden viikon verran.

Pystytyksen vauhti on ollut uskomaton. Toki piakkoin tulee paljon niitä vaiheita, jolloin edistymistä ei niin hyvin huomaa. Sitäkin suuremmalla syyllä kannattaa iloita näistä vauhdikkaista ensimmäisistä päivistä. Pystytysporukka jatkaa vielä ensi viikon ja sen jälkeen tekniikan puolen ihmiset pääsevät aloittamaan oman osuutensa.

Parasta talossa juuri tällä hetkellä on tuoreen puun tuoksu ja sileän hirren silkinhieno pinta. Talon mitat alkavat nyt hahmottua paremmin. Perustusvaiheessa näytti siltä, että joka suunnasta on ainakin metri lähtenyt pois, mutta nyt mitat ovat palautuneet suunnitellun mukaisiksi. Myös korkeutta talolla on yllin kyllin. Saapas nähdä, miten käy minun maalaushaaveille.....






No comments:

Post a Comment