Monday, January 28, 2019

Lupaprosessi

Maaliskuussa 2018 rakennuslupamme käsiteltiin Orimattilan rakennusvalvonnassa muutamassa päivässä. Kiitos Orimattilan kaupunki! Toki piirustukset olivat sitä ennen käyneet ennakkolausunnolla ja emme myöskään poikenneet kaavamääräyksistä mitenkään. Mutta joka tapauksessa aivan upeaa toimintaa. Rakennusluvan vuosipäivä lähestyy pikku hiljaa. Saapa nähdä, mahtuuko käyttöönottotarkastus yhden vuoden aikahaarukkaan.

Tuota ilouutista (rakennusluvan pikainen käsittely) ennen olimme jo useita viikkoja taistelleet tuulimyllyjä vastaan. Vastoinkäymisiä oli lähinnä suunnittelijan aikataulujen kanssa ja vielä viime tipassa tapahtui suunnittelijan vaihdoskin, joka tietysti toi mukanaan uusia probleemia.

Lumet sulivat ja päästiin toukokuulle. Maansiirtourakat ja niiden aloitus oli tietysti pitänyt jo lyödä lukkoon, mutta eihän työtä voi aloittaa, jos kaikkia perustamisvaiheen suunnitelmia ei ole toimitettu rakennusvalvontaan. Tiukille se meni. Tiistaina paperit Orimattilaan ja torstaina aloitus.

Myöskään vesilaitoksen tontille kuuluvia asioita ei saa aloittaa ennen kuin lvi-asemakuva on toimitettu ja hyväksytty vesilaitoksella. Tämä kyseinen paperi katosi muutamaan kertaan postissa ja sitten lopulta laitettiin tulostukseen Lahteen, jotta saimme sen suoraan sieltä. Loppujen lopuksi ajoissa tämäkin.

Sähköön ei tarvita erikseen lupia, mutta yhdistelmä sähkölaitos ja tonttikeskusasiat piti saada toimimaan. Sähkölaitokselta kävivät paikalla jo edellisenä päivänä, mutta ei ollut tonttikeskus vielä paikalla. Seuraavana päivänä kytkentä sitten onnistui. Nyt lähti sähköä tulemaan.

Orimattilan rakennusvalvonta on saanut kiitosta myös vastaavalta mestarilta. Puheluihin vastataan ja sähköposteihin vastataan, näin ei välttämättä joka paikassa ole. Erityisesti alueet, joissa rakennetaan vilkkaasti, ovat haasteellisia tässä asiassa. Täysin ymmärrettävä syy.

Ainoa toive on se, että kunpa Orimattilakin liittyisi mukaan sähköiseen lupakäsittelyyn, niin ei tarvitsisi tulostella ja toimitella paperiversioita sinne ja tänne. Aina ensin vastaavalle mestarille ja sen jälkeen rakennusvalvontaan. Josta sitten vielä palautetaan yhdet kappaleet takaisin.


Kuvat ovat ihan uuden uutukaisia. Toisessa alakerran wc:n laatoitusta ja toisessa keittiön punaista seinää.


Alakerran wc:n laatoitus

Keittiön punainen seinä

No comments:

Post a Comment